test za natprosječno inteligentne

Foritensum test

Napomena: stranica na kojoj je test često je offline.

Ovaj test za razliku od drugih nema naziv IQ test i zbog toga je možda i bolji od većine ostalih online "IQ" testova koji neosnovano nose taj naziv. Autor Andreas Gunnarsson navodi da je pokušao prikupiti dobar niz problema, od umjereno do vrlo teških. Test je neverbalan, kulturalno nepristran tako da na njemu zapadnjaci ne bi trebali biti privilegirani. Preduvjet za uspjeh osim pameti je i jaka motivacija, uživanje u provođenju vremena u rješavanju logičkih zagonetki.

Robert Lato, autor testova Logima Strictica 36 i Logicaus Strictimanus 24 procjenjuje da trebate imati IQ veći od 160 (jedna od 10.000 osoba) kako bi mogli riješiti 70% Foritensum testa.

Bez obzira što Forentisum nije normiran i neće Vam dati procjenu IQ-a, dva IQ društva ga koriste za prijem novih članova: Milenija i ISI-S.

Potreban Vam je ne samo test nego i list s odgovorima za rješavanje problema. Isprintajte svih 8 stranica (ne na obje strane). Upute nisu potrebne, ali autor navodi da su ipak uključena i dva primjera. Zapravo, dio problema je otkrivanje što je problem i što uopće trebate napraviti. Nema vremenskog ograničenja za rješavanje. Možete koristiti bilo kakve reference, ali ne smijete se konzultirati s drugim osobama ili raspravljati o mogućim rješenjima na forumima. Autor vjeruje da programerska znanja ne mogu biti od pomoći, ali ako pomognu ili imate neke druge komentare o testu možete poslati autoru e-mail.

Svoja rješenja možete poslati poštom autoru, ne češće od jednom godišnje. Na odgovor je potrebno dugo čekati..